Sneeuwpret... ...met Vriwa!
 

Geheel spontaan ontstond het plan, op 2 maart, voor een sneeuwballenfestijn, waar Vriwa vooral in de randvoorwaardenscheppende sfeer optrad. De foto's zijn van Wim Schrijver.

 

Ook de kinderen van Roeland lieten zich niet onbetuigd. Bij de Leeuwarder Courant, denken die voortaan, daar is pas wat te beleven! Links maakt kaatscrack Janny zich gereed voor een aanval.

 

Steeds meer redacteuren mengden zich in het ongestructureerde gevecht, terwijl anderen voor de ramen stonden. Een paar dames die een advertentie kwamen opgeven werden niet ontzien, een oude heer die op de invalidenparkeerplaats parkeerde wel.

 

 

Adwin de Kluyver in actie, centraal op de foto, achterin staat Jantien her en der damesachtige sneeuwballen te werpen, links gooit Asing Walthaus een sneeuwbal naar fotograaf Wim Schrijver. De bal hangt nog dreigend in de lucht, maar miste net.

 

 

Teake Zijlstra deed de jeugd nog een keer voor, hoe sneeuwvertier eigenlijk bedoeld is. Een snelle aanval met een hand vol sneeuw...

 

 

..een liefst lawaaiig reagerend, vrouwelijk slachtoffer, zoals Janny...

 

...en dan naar hartelust inzepen. Iedereen was overigens blij dat Ruud Lubbers niet bij ons werkt.

 

 

Zoiets gaat je niet in de koude kleren zitten, maar wat een voldoening. Al verklapte Bonne Stienstra later dat Teake na afloop wel een kwartier naar adem snakkend achter zijn bureau had gezeten. Dat kan overdrijving zijn.

 

 

In volle gang. Was Gerard al vrij fanatiek, sportredacteuren Johann Mast en Frederik Bierling werden in de arena gewoonweg verbeten.

 

 

Ook fanatiek was Robert Jan Speerstra, die er gemeen bij grijnst, terwijl Roeland Sprey meer een man is van de speels-vaderlijke sneeuwbalbehandeling.

 

 

Asing Walthaus kreeg er een vol op de bril, de sneeuw zat er zelfs achter

.