De harde waarheid achter Kopspijkers
Kopspijkers online - van de site gejat
13 november 2004

Klik hier voor de uitzending in
RealVideo (high / low) of WindowsMedia (high / low)
Jack Spijkerman presenteerde Kopspijkers zaterdagavond samen met Peter Heerschop. Maar dat waren niet de enige toppresentatoren in Kopspijkers; Karel van der Graaf en Jaap Jongbloed speelden het spel. Met Friezin Marja Boonstra had Jack het over een inburgeringsgids voor Hollanders. Tante Annie (Feyenoord) en tante Marja (Ajax) vertellen over de klassieker Ajax – Feyenoord die zondag werd gespeeld. Ze zijn uitgenodigd n.a.v. een boek: 'Leven met Feyenoord. Getuigenissen van clubliefde', van Peter Blokdijk en Boudewijn Warbroek. Zie www.uitgeverijdefontein.nl voor meer info. Verder wat u en ons opviel in de media, De Gouden Zwatelaar, de muzikale parodie en De Bar.
Halve Vriwa-directie op tv! Met geheim verslag
De helft van het Vriwa-directoraat was afgelopen zaterdag in het programma Kopspijkers, want zij is import-Fries en komt als zodanig voor in een nieuw boek over importfriezen. Vriwa stuurde een geheime verslaggever mee naar de opnamen.
Hoe gaat het van tevoren?
Kopspijkers wordt opgenomen in het Amsterdamse Werktheater, net buiten het centrum. 

Jack Spijkerman geeft van tevoren enkel een hand, zo wist onze Geheime Verslaggever aan Eva te ontfutselen. ,,En dan gaat zo iemand plotseling tijdens de opname naast je zitten en geïnteresseerd doen."

Al het applaus wordt van tevoren opgenomen. In drie varianten: 1 daverend, 2 middel, 3 lauw.

Spijkerman licht het publiek in: ,,Het cabaret is leuk bedoeld, laat dat alsjeblieft een beetje merken - ook als je de grappen niet snapt."

Hoe gaat het tijdens de opname?
Spijkerman drinkt het bier dat hij lekker arbeideristisch voor zich heeft staan niet echt op. Slechts drie keer nam hij een heel klein nipje. Twee keer is er een nieuw biertje op de interviewtafel gezet - de tweede keer een driekwart pilsje met evengoed een volle schuimkraag
Hoe gaat het na de opname?
Karel van der Graaf (die te gast was in het programma) kwam achteraf nog even bij ons staan. Hij, een Rotterdammer, zei dat alleen de supporters van Heerenveen zich weten te gedragen. Nog voordat we daarop konden reageren, was hij alweer verdwenen.

We vonden het allemaal een vrij stom programma.