Het Grote Vriwa Debat

Het forum zit klaar om zijn mening te geven over vijf stellingen. En wat voor stellingen! (verslag komt later, deze pagina is voorlopig). Van rechts naar links: de Stem van de Rede, de Boze Nederlandse Vrouw, en de Islamkenner. Opvallende opmerking uit de zaal: ,,Misschien dat we het hoger onderwijs voor moslims moeten afschaffen.'' Opvallende opmerking van het forum: ,,Het is hier drukker dan bij menige politieke avond in de provincie.'' Overigens bleek later dat een bezoeker vergeefs op de vensters heeft staan kloppen.

Voor Vriwa was dit een historische stap: een zeer serieuze bijeenkomst. Omdat onverschilligheid de grootste bedreiging van integratie is, vindt Vriwa het tijd dat de redactie van de Leeuwarder Courant van gedachten wisselt over de integratieproblematiek en de rol van de media vooral ons medium daarin.

(Meer hierover in de zendbrief)

 

 

Hoewel het er soms hard aan toe ging, kende het debat ook momenten van vrolijke ontspanning.

Na afloop was er voor de forumleden een mooi multicultikerstpakket, vol dingen met onleesbare opschriften. Rob bekijkt hier een blikje en roept ontsteld: ,,Dit is Perzisch! Ik kan alleen Arabisch lezen!'' Uiterst rechts kijkt de directie van Vriwa voldaan toe.